Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Költözés

2009.05.22. 14:22 :: Bordin

Most, hogy több éves tapasztalatra tettünk szert a blogolás terén, magyarul, hogy a tavalyi Garros óta írogatunk, hosszabb-rövidebb szünetekkel, úgy gondoltuk költözködésre adjuk a fejünket.
Vannak szép terveink, amiket itt, így, ilyen formában nem tudtunk volna megvalósítani, ezért aztán egy huszárvágással ezentúl a www.salakblog.hu címen leszünk elérhetők.
Persze aki eddig is az Eurosport honlapjáról jött, annak nem kell huszárt vágnia, az csak annyit vesz majd észre, hogy eltűntek egyes régi kommentek, meg hogy minden picit más.
Még tanuljuk a rendszert, bizonyára lesznek problémáink eleinte, amiért ezúton is elnézést kérünk, de ígérjük igyekezni fogunk.
Meg, hogy megéri.
Még egy dolog
, mert sokan kérdeztétek, hogy lesz-e idén helyszíni közvetítés az RG-ről, de sajnos nem. Viszont a második héten előfordulunk majd Párizsban, úgyhogy helyszíni blogolás lesz egy pár napig :)

Várunk mindenkit szeretettel odaát!

Petra, Gábor

4 komment

Draw - fiúk

2009.05.22. 12:42 :: Bordin

Egy ilyen sorsolás kiváló alkalom, hogy mindenki elővezesse épp aktuális összeesküvés elméletét, mármint, hogy az épp aktuális kedvence milyen sorozatos csalások után keveredett össze már a 16 között a verseny 31. kiemeltjével.
Akiről mindenki tudja, hogy valójában sokkal de sokkal jobb játékos annál, mint amit a kiemelés mutat, csak a szervezők fel akarják használni arra, hogy kiejtsék ikszipszilont. Mert őt mindenki utálja.
De mint az állat.
Hát most nem tudom ki ellen esküdtek éppen össze, meg szét, de szerintem úgyis kiderül.
A legfontosabb, hogy Nadal ágára került Murray, Rogerére meg Nole.
Mondjuk én a magam részéről gyakorlatilag semmi esélyt nem adok annak, hogy ők négyen elődöntősök lesznek, de mindez ettől még fontos.
Hiszen az ami Madridban történt, az eleve kizárt.
Mármint, hogy Rafát Djoko kifárassza, Roger pedig megeszi. Itt legfeljebb egymást fogják kifárasztani.
Ha eljutnak odáig.
Nolénak lesz nehezebb dolga, ő eleve Lappenttivel kezd, aki azért mégiscsak a legjobb tízben volt egykoron, a harmadik körben pedig jöhet vagy Ljubicic, vagy Ferrero.
Esetleg Kohlschreiber.
Utána meg Robredo.
Szóval szerintem ő nyúlt bele a négyből leginkább.
Fed első két köre nem kifejezetten könnyű (Bebto Martin, Acasuso), de azért összességében nem panaszkodhat. Még akkor sem, ha akadnak jó zsugások az ágán bőven. Haas-tól Pavelig, Roddickon, Blake-en át Berdychig.
Rafának inkább a közepe nehéz, hiszen ott van Ferrer és Verda, esetleg Wawrinka, viszont az elődöntőben aligha Murray várja.
A skót ága tele van olyan játékosokkal, akik salakon simán verhetik, kezdve Chelával az első körben, bár itt azért még nyugodtan építhet az argentin fejére, de aztán jöhet Tipsarevic, Gonza, Marat vagy éppen Stepanek esetleg Cilic.
Persze akadnak nagy meccsek már az első körben, mint mindig például lesz Léjt - Karlovic, Almagro - Calleri, Stepanek - Gaudio is. Plusz Santoro - Rochus, Baghda - Monaco és JCF - Ljubo.

 

26 komment

BódogszülinapotNole!

2009.05.22. 10:49 :: Bordin

18 komment

Akkor és most

2009.05.21. 19:07 :: szpetra

Az Eurosport most ünnepli 20. szülinapját, így mi a blogon egy kis visszatekintéssel emlékezünk meg a jeles alkalomról. Nézzük kik nyerték a 20 évvel ezelőtti Grand Slam tornákat, kik voltak a világ legjobbjai, és hogy mennyi idősek voltak akkor a világ mostani legjobbjai. (Az ötlet és az infók állandó olvasónktól, 'cos am free-től érkeztek, köszönjük!)

46 komment

PRS

2009.05.21. 14:18 :: szpetra

A fiúk-lányok lassan kezdik ellepni a Roland Garros pályáit. Hogy mennyire szeretik Párizst a teniszezők, azt többféle módon is ki tudják fejezni, emlékezzünk csak Jelena tavalyi kötésére a karján, de Roger és Gael idei edzőpólói is annyira jók, hogy na.

15 komment

Isner out

2009.05.21. 12:33 :: szpetra

John Isner mononukleózis miatt visszalépett a Roland Garrostól. Tudjátok, ilyen volt Áginak és Rogernek is, úgyhogy nem éppen vidám a történet.
Isner kapta az amerikai szabadkártyát, aminek elnyeréséért a USTA tornát is rendezett. Visszalépésével valószínű valamelyik másik fiatal amerikai kapja meg az indulási
lehetőséget Patrick McEnroe Davis Kupa kapitány szerint.

11 komment

Címkék: isner

Kvali - lányok

2009.05.21. 11:16 :: Bordin

Kezdjük a mieinkkel, mert itt ugye mi is érdekeltek voltunk. Sem Marosi Kati, sem Arn Gréta nem jutott túl az első fordulón.
Mondjuk ez abszolút megfelel a papírformának, hiszen Gréta az ötödik kiemelt Dubois-val játszott, míg Kati a német Schruffal, aki volt már 52. is. Gréta nyert egy szettet, Kati helytállt.
Akadnak érdekes búcsúzók, hiszen már a kvali első körén sem jutott túl Michaela Krajicek, vagy az olasz Camerin. Kiesettt az a Vakulenko is, aki két éve még egy nap győzte le Mauresmót és Szafinát. Nincs már versenyben az a szlovén Klepac, aki tavaly Pesten Ágit verte és döntős volt.
Plusz még Kimiko Date, Arvidsson és Nakamura.

 

7 komment

Kvali - fiúk

2009.05.20. 11:47 :: Bordin

Ha valaki nem azzal kezdi a hétfőt, hogy átfutja a világranglistát 1-től 200-ig, és a heti átlag három torna főtábláját sem fújja kívülről, az egy Grand Slam torna előtt ilyenkor döbben rá arra, hogy kik csúsztak hátrébb a ranglistán az elmúlt időszakban.
Vagy kik azok, akiknek még mindig selejtezőt kell játszaniuk.
Picit mindig fura a helyzet, mert ugye a hat héttel ezelőtti ranglista alapján lehet selejtezni, tehát egyik salakos Masters Series-en elért eredmény sem számít. Akadnak olyanok, akik azóta rendesen előreléptek, de ettől még azt hiszem jó mulatság böngészni a selejtező tábláját.
Egy jó challenger tornának simán elmenne.
Az első körben búcsúzott már Canas, Guccione, Vicente, Berrer, Falla, Dancevic és az a Russell, akinek egykoron két szettes előnye volt Guga ellen, és akinek ezáltal az a megtiszteltetés jutott, hogy a lehető legközelebbről látta azt a szívet, amit a brazil a salakra rajzolt.
Kiesett már Zabaleta is, bár ő nem nagyon járt szerencsével, hiszen Olivier Rochust kapta, már az első meccsén.
Egyelőre még versenyben, Fognini (62. a héten!), Mahut, Horna, Stakhovsky, Volandri, Ventura, Lisnard és Delic.
Többek között.
Ja és kiesett a kis Bubka és a kis Lappentti is.

 

4 komment

Már ma

2009.05.20. 09:46 :: szpetra

Már ma is láthattok egy mérkőzést a párizsi bemutatótornáról 17.45-től Gáborral.
A bemutatótorna amúgy egy csapatverseny. A résztvevő 12 játékost két hatos csoportba sorsolják (Guinot és Mary Cohr), mindkét csapatnak lesz egy kapitánya. A játékosok csupán egy-egy meccset játszanak a három nap alatt.
A bemutató a párizsi Country Club-ban lesz, a szervezők pedig a Roland Garroshoz hasonló körülményeket szeretnének teremteni: hasonló pályán, Roland Garros versenylabdákkal teniszeznek majd a résztvevők.
A továbbra kattintva nézhetitek meg a játékrendet és a közvetítéseink időpontjait.

18 komment

Varsó

2009.05.19. 21:48 :: Bordin

Eljutottunk oda, hogy jobb időkben vagy egészen pontosan jobb időpontban, némi túlzással minden második induló lengyel vagy legalábbis lengyel származású lehetett volna.
Ott vannak ugye Radwanskáék ketten, Domachowska, Wozniacki, Lisicki, Wozniak, meg a szabad kártyások.
De hát az időpont sem igazán sikeredett szerencsésre, egy héttel a Grand Slam tornák előtt hirtelen sokan nagyon sérültek lesznek.
Mondjuk Wozniackit meg lehetett érteni, döntős volt Madridban, majdnem annyi salakos meccs van a lábában, mint Rafának. Lisicki álítólag a gyomrát rontotta el, míg Wozniak meg a wild card-osok mondjuk legalább egy meccset játszottak.
Agnieszka Radwanska a legszebb történet. Bár hivatalosan ő is sérült, de állítólag azért nem játszik, mert nem engedték beállni a parkolóba!!!! Mivel ő egy Merdzsóval érkezett, ami nyilván szponzorautó, a hivatalos parkolóba azonban csak Suzukik állhatnak be.
Úgyhogy azt beszélik megsértődött, és visszalépett.
Urszula talán busszal ment, azért nyert, mint ahogy Domachowska is.

11 komment

Gaston Párizsban

2009.05.19. 18:09 :: szpetra

Megnevezték a Roland Garros idei szabadkártyásait.
A fiúknál idén ismét egy korábbi bajnok kapott lehetőséget, tavaly Guga Párizsban búcsúzott, idén Gaston Gaudio érdemelte ki az indulási jogot. Az ausztrál-amerikai-francia szövetségi egyezség következétben John Isner és Bernard Tomic kaptak lehetőséget (Isner az amerikai válogatón harcolta ki az amerikai szabadkártyát, Tomic kért és kapott). A többi wild cardot franciák kapták: Mannarino, Ouanna, Recouderc, Rufin és Sidorenko.

A lányoknál Lauren Embree kapta az amerikai, Olivia Rogowska az ausztrál szabadkártyát, a többiek szintén franciák: Feuerstein, Laisné, Loit, Mladenovic, Pavlovic és Sanchez.

 

 

 

9 komment

Guinot Mary Cohr Masters

2009.05.19. 15:47 :: Bordin

Alapvetően nem haragszunk ha most egy hangos hogymiiiiivan? hagyja el a szátok, majd csütörtökön úgyis meglátjátok.
Illetve csütörtöktől, egész pontosan. Hiszen három napos rendezvényről van szó.
A párizsi Cuntry Club-ban ugyanis mindössze Safin, Blake, Haas, Wawrinka, Benneteau és Clement teszi tiszteletét.
Nadal, Federer és Murray mellett.

Ja majd elfelejtettem: minden nap közvetítjük:)

39 komment

Pech II

2009.05.19. 14:05 :: Bordin

Grétának labdája volt az 5/2-höz a második játszmában, 5/4-nél pedig adogathatott a meccsért.
Mégsem sikerült a bravúr.

Errani - Arn 6/2 1/6 7/6 (2)

6 komment

Címkék: arn

Pech

2009.05.18. 19:59 :: Bordin

Arn Gréta feljutott Varsóban a főtáblára, amihez ezúton is gratulálunk, ott azonban nem járt szerencsével.
Már ami a sorsolást illeti.
Mert játszani csak holnap fog.
Reggel még úgy tűnt, hogy a kvalisok közül egy nagyon pórul jár, mert az első kiemelt Wozniackit kapja, egy meg kicsit, mert az ötödiknek rangsorolt Erranit. Jöhetett volna még Dokic is, de hogy most ez jó vagy rossz, az majd a meccsen derül ki, mert Jelena az Ausztrál Open óta nem játszott valami jól.

11 komment

Címkék: arn

Még egy tető

2009.05.18. 19:50 :: szpetra

Ha már tető. Néhány napja kiderült Párizsban, hogy melyik terv nyert az "Új Roland Garros Stadion" pályázaton. A nemzetközi építészeti pályázaton Marc Mimram terve győzött. A néhány éven belül megépítendő új centerpálya a régi Roland Garros helyszíntől 450 méterre helyezkedne el két kisebb pályával együtt, a vadonatúj Georges Hébert központban. A mostani versenyhelyszín a Boulogne-i erdő csücskében van, a két helyszín parkszerű összekötésével az erdőt (ami egy kerületnyi park) kívánják megnagyobbítani és a város szerves részévé tenni.

Az új centerpálya természetesen fedhető lenne, ez szinte elvárás volt a pályázaton. Csúsztatható tetővel rendelkezne a stadion, mely 5 perc alatt befedi a pályát. 14600 fős lesz a nézőtér, a két kisebb pályára 1500-an és 750-en férnek majd be. 

6 komment