Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Rholán Ghállosz

2008.05.25. 18:07 :: szpetra

Így mondják ők boldog mosollyal. Nehéz szavakba önteni a fogalmat meg az érzést itt ülve a Chatrier-en, ahogy tizenötezer francia harsogja Mathieu meccsén, hogy Guga Guga...
Kábé milyen?
Olyan, hogy a kétszáz kis labdaszedő srác minden reggel együtt futja körbe a stadionokat bemelegítésként, közben énekelnek és integetnek az érkező nézőknek. Pedig labdaszedőnek lenni ám a legkeményebb meló itt a Roland Garroson. Ezeknek a kölköknek sokszor jobb az erőnlétük, mint néhány játékosnak. Óramű pontosságú rendszerben élnek, a teniszezők minden rezdülését érzik, és ők még akkor is feszülten figyelnek, amikor még a vezetőbíró is elbambul. Ha egyszer térfélcserénél nem lesz reklám, nézzétek meg hogyan váltják egymást körbefutva a pályán, az zseniális.
Olyan, hogy a szombati gyereknapon minden pályán teltház előtt játszottak bemutatót a legnagyobbak, annak ellenére, hogy kábé tizenkétszer kapott minket telibe kisebb-nagyobb felhőszakadás.
Olyan, hogy Nole egy nappal a kezdés előtt negyed órán keresztül ázik szanaszéjjel, hogy aláírja az összes gyerek nagy sárga teniszlabdáját.
Olyan, hogy Roger fogja magát, és délelőtt ütöget párat Marattal hátul a tizenötös pályán, nagyobb fennakadást okozva ezzel, mintha egy kamion keresztbe fordulna a Concorde téren.
Olyan, hogy a két francia által játszott első körös női meccsen a színtiszta hazai közönség hangosan kiröhögi a lányokat, ha kettőnél több magasra pörgetett ütés csúszik a labdamenetbe.
Olyan, hogy csakazértse beszélnek máshogy, csak franciául. A Roland Garros minden négyzetcentijén ott állnak piros öltönyben a direkt információszolgáltatás céljából odahelyezett önkéntesek, és a do you speak english kérdésre büszke mosollyal felelik: NO. És a legszebb, hogy utána elkezdik magyarázni franciául, hogy hol van az, amit szerintük keresek.
Olyan, hogy a Chatrier-en kifütyülik a víájpí szektort, ha nem folytatják a hullámzást Guga tiszteletére.
Szóval ilyesmi.

Photo 1 - The Official French tennis Open ball is seen on the court during... AFP/Getty Images

2 komment

Címkék: garros

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr11858679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HAT 2008.05.26. 00:07:27

Tök jól átjön a hangulat. Írjatok még ilyeneket, többet ér, mint a sok száraz hivatalos adat meg tudálékos fontoskodás...

giorgio_boy 2008.05.29. 17:04:07

Bizony, nagyon jó a blog, és klassz hogy kint vagytok, hiszen most már nemcsak a műholdas közvetítés és internet alapján tudtok információkkal szolgálni hanem saját tapasztalaitokat és élményiteket is megoszthatjátok velünk :) így mégjobban az az érzése az embernek hogy ti vagytok a kapocs köztünk és a játékosok között :D
süti beállítások módosítása