Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Canas

2009.02.07. 13:36 :: Bordin

Mondjuk kényes ügy, az egészen biztos. Nem is szívesen foglalnék állást, inkább csak rögzíteném a tényeket, aztán majd mindenki eldönti, mit gondol.
Őszintén szólva már azt sem értettük igazán, mit keres Guillermo Canas Zágrábban. Hiszen salakos torna is van a héten Chilében. De ez még védhető, hiszen azért Willynek szép eredményei vannak kemény pályán is, és tető alatt sem igazán elveszett, gondoljunk csak a 2004-es bécsi döntőre, ami finoman szólva is emlékezetesre sikeredett Feli ellen. Igaz, ott kikapott ötben.
A sors nem volt kegyetlen Canashoz, egy szabadkártyást sodort az útjába, Antonio Veicet, aki megbízható alapvonaljátékos a hírek szerint, női mezőnybe illő szervákkal. De ezt csak olvastam róla, látni sosem láttam. 255. a világranglistán és 21 éves, ez biztos.
Canas masszív favoritnak látszott, épeszű bukméker aligha fizetett volna akárcsak másfélszeres pénzt is a győzelmére a meccs elött. Amikor meg hozta az első szettet, akkor én mondjuk olyan 1.10 - 1.15-öt éreztem volna reálisnak.
Maximum.
De azt is tudni kell, hogy amennyit én reálisnak érzek, annyit ők sosem adnak.
Ezek után még el is vette Veic adogatását a másodikban, mégis a Sportingbet honlapján ekkor hétszeres pénzt fizettek volna rá.
Aki sosem fogadott, az nyilván szoftverhibára gyanakszik, aki koca, az pedig nem érti.
Én mondjuk sosem, de azért megértettem, de beletelt egy kis időbe.
Szóval ugye az oddsok mozognak annak a fényében is, hogy kire mennyi pénzt tesznek. Ha valakit adnak hetes odds-szal, de rátesznek egy jelentősebb összeget, akkor azt onnantól kezdve már nem hetes odds-szal adják, hanem mondjuk hármassal.
Vagy kettessel.
Mindez az összeg nagyságától függ.
Hogy pontosan menyi az a pénz, amivel ennyire irreálissá lehet tenni az egészet, azt nem tudom, de holnapra ezt is kinyomozom, ígérem. Az is lehet, hogy a meccsre kevesen fogadtak, és arányaiban már mondjuk 1000 euró is döntő volt.
Azt is tegyük hozzá, hogy Canas vállát már a szett végén ápolták, és a döntő szettben alig a harmadát ütötte be első szerváiak. Lehet, hogy valaki csak kinn volt a tornán, aztán hazatelefonált Mirci barátjának, hogy mi lenne ha megtenné ezt a Veic gyereket a Sportingbetnél egy rugóval.
Vagy kétszázzal.
Mindenesetre a Sportingbet nyomoz és nem fizet, az ATP nem nyomoz és nem is fizet.
Igaz neki nem is kéne.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr6927931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ettumifilii 2009.02.07. 15:05:47

hát canas sosem volt az a becsületes fiú

.:Zoltán:. 2009.02.07. 15:49:27

Én pedig nem vagyok túl jó véleménnyel a fogadóirodákról. Ha valamelyik eseményen buknak egy (a bazinagy irodának meg sem kottyanó) összeget, akkor ők rögtön rohannak panaszkodni, nyomozni, játékosokat besározni. És azzal, hogy nem hajlandóak kifizetni a játékosok nyereményét saját szabályaik ellen vétenek. Az a hülye, aki a későbbiekben náluk fogad.

Mi a garancia arra, hogy megkapja a pénzét, ha a fogadóiroda a neki nem tetsző eredmények kapcsán visszatartja a nyereményeket?

Játékos112 2009.02.07. 20:54:19

Ez nem a Sportingbetnél történt,hanem a Betfairnél.Ahol tudni kell nem az iroda ad oddsokat,hanem emberek egymásnak ajánlanak ki oddsokat.Azaz Canas beavatott emberei adhatak ki oddsokat,ami elég egyértelmű.De ne legyünk naívak,GS torna kivételével,ezek mindennaposak.Csak itt Canas már olyan pofátlanul csinálta,hogy az már vicc.Azaz hogy világos legyen,a Betfair nem veszíthet semmit,hanem a nyereményből levon 5%-ot.

kerzso 2009.02.07. 22:49:32

Ez pont olyan meccs mint a lengyelországi davidenko-vassalo meccs volt, vagy az oroszországi tursunov-pashanszki, vagy a szintén oroszországi davidenko-moodie meccs volt. Érdekesség hogy valamennyi meccset keleteurópában játszották. Én valamennyit élőben láttam. A tursunov-pashanszki egy kicsit kilóg a sorból mert itt turszi nyert. Igen ám csak éppen pashanszki "elhúzott" szett plusz brékelőnnyel, mégis csak 1.3 körül volt turszi oddsa és persze véletlenül meg is nyerte turszunov a meccset. A davidenko-vassalo meccset szinte mindenki ismeri, viszont a moodie ellenit nem sokan. Ha érdekel benneteket arról is írok.

kerzso 2009.02.07. 23:21:38

és az egészben az a legszomorúbb, hogy Potitot 5 EUR fogadásért elmeszelnek hónapokra amit ráadásul nem is a saját meccsére rakott(bár ha az övére rakta volna akkor is mi van?). Ez arra volt jó hogy a remek ATP bemutatta hogy lám-lám milyen kermény csávó, még egy ilyenért is kíméletlenül büntet. NEVETSÉGES! A Betfair tálcán kínálná a bizonyítékokat, de ezeket eddig az ATP semmibe vette. Reméljük csak eddig...
süti beállítások módosítása