Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Idén se

2009.03.09. 19:01 :: Bordin

Amikor arról szoktunk beszélni, hogy Roger mit nem ért el a teniszben, akkor majdnem mindig megállapodunk ott, hogy nem nyert Roland Garrost. Talán azért, mert itt is nyilvánvaló a párhuzam Pete-tel, talán azért, mert hajlamosak vagyunk csak Slamekben gondolkodni, nem tudom.
Azt viszonylag ritkán emlegetjük, hogy nem volt Davis Kupa győztes sem.
Pedig hát azért az is fontos lenne ugyebár.
Jó, tudom, az nem csak rajta múlik, ezt szerintem belátta még 2003-ban, amikor az elődöntőben kikapott Léjttől 2/0-ás vezetésről. És ez elég volt a vereséghez. Vagy pár hónappal később, amikor immáron világelsőként hiába nyerte meg a franciák ellen mindkét egyesét, mégis kikaptak.
Egyértelműnek tűnt akkor, hogy Allegroval, Heubergerrel, Kratochvillal nem lehet nyerni.
Így aztán megelégedett azzal, hogy szépen bent tartsa a svájciakat, és mindig csak szeptemberben játszott. Aztán 2007-ben már ez sem volt elég, az osztályzón ugyan nyerte mindkét egyesét Prágában, de a párost bukta Allegróval, Wawrinka pedig kikapott Berdychtől és Stepanektől is, így kiestek.
De aztán szépen megváltozott a világ.
Előbb Stan jutott be a legjobb tízbe, majd megnyerték a párost az olimpián, így nyilvánvalóvá vált, hogy idén már a DK-ban is lehet keresnivalójuk.
Értsd: megnyerhetik.
Mert Roger alább nyilván nem adja.
De aztán megfájdult a háta, nem indult el Dubaiban, és nem játszott az első körben sem. Nélküle pedig Wawrinka kevés még akkor is, ha megverte Blake-et. Harmadik svájci teniszező pedig már nincsen. Így aztán idén sem lesz Davis Kupa győztes.
Persze most lehet írni, hogy milyen hazafiatlan cselekedet volt, meg ilyesmiket, de szerintem nincs értelme. Így döntött, biztosan tudja miért. Gyanítom, ha hozta volna az Ausztrál Open döntőjét, nem fájt volna ennyire a háta, vagy ha döntőt, elődöntőt kellett volna játszani a DK-ban, akkor se.
Így döntött és ezt tiszteletben kell tartani.
Mert lehet, hogy más most fontosabb.

 

14 komment

Címkék: federer davis kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr50991998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltán34 2009.03.09. 19:26:55


a hátfájásról csak annyit hogy annyira nem fájt az a hát hogy ne tudjon elmenni Dubaiba a játékosok bulijára és ez azt hiszem nem volt egy jó húzás tőle és akkor innentől no comment
Nadalnak fájt a térde és Ő nem parádézott sehol sem,kezelték,edzett és játszott a DC-n.

sylar_88 2009.03.09. 19:41:19

@zoltán34: a KÖTELEZŐ megjelenést a bulin sérült háttal is meg lehet tenni, játszani viszont nem tanácsos
Roger nem csak "illendőségből" tagja a Davis Kupa csapatnak, hanem személyes célja is hogy DK győztesnek mondhassa magát. Ha tehette volna, biztos hogy játszott volna

noriega77 2009.03.09. 20:14:18

Wawrinkával sincs szerintem esélyük, pályaválasztóként sem tudnák verni mostanában a spanyolokat, őket elkerülni meg szinte lehetetlen.
És talán pont Roger személye miatt mindenki hihetetlen becsvággyal küzd ellenük, három nap alatt mondjuk három ötszettes meccs egy francia, cseh, vagy argentin csapat ellen, azért az még neki sem könnyű, és hát neki nincs "helyettese".

ettumifilii 2009.03.09. 20:33:17

@noriega77: pályaválasztóként meg tudnák verni sztem a spanyolakat mert szerintem szőnyegen rog veri rafát, egy meccset meg csak behúznak.....gyengébb csapatok is nyertek már dc-t pl. horvátok, oroszok

kerzso 2009.03.09. 22:13:03

Szerintem Rogerrel is maximum 1:6-hoz az esélyük(kb 6 csapat esélyes). Piszok nagy szerencse kellene hozzá. Mondjuk az hogy se argentinában se spanyolban ne kelljen játszani, a többi élcsapattal meg ki-ki meccs várna rájuk. Ezt ő is látja ezért nem is erőlteti.

noriega77 2009.03.10. 13:53:35

@ettumifilii:
@kerzso:
Nagyon elméleti síkon mozgunk, de most, hogy már ranglista pontokat is adnak a DC-ért "one man show" csapatnak szerencsével sincs esélye, és Federer már tavaly is nyilatkozta, hogy a Grand Slam versenyekre hajt majd igazán, ott is nagyon meg kell küzdenie a fiatal csikókkal. Egyébként a "szőnyegen veri Rafát" kijelentést a tenisz sportágra kell érteni? :D Mert már ez sem ilyen egyszerű, bármennyire is szeretjük Rogert és a játékát, nagyon speciális borítást kellene már találnia a svájciaknak...

dagadtos 2009.03.10. 16:30:48

Kedves Zoltánka, mondjuk el kellett volna legalább olvasni a honlapon és más helyeken a nyilatkozatokat, szó nem volt arról, hogy nem tudna játszani, mindenhol elmondja, hogy ELŐVIGYÁZATOSSÁGI okokból nem vesz részt a két eseményen. És jól teszi, itt sokkal nagyobb dolgok forognak kockán ebben a szezonban, mint a DC, vagy egy Dubai torna. Gyakorlatilag idén dőlhet el, hogy meg tudja-e verni még valaha Nadalt, hogy valóban minden idők legnagyobbja tud-e lenni, vagy itt vége. Számára ráadásul a szezon második fele fontosabb, ahol talán még lehet kalkulálni azzal is, hogy Nadal ismét elfárad - neki akkor mindenképp a csúcson kéne lenni.

Őszintén szólva én kicsit már tavaly is vártam, hogy eldobja az egész salakos szezont, szerintem most sem ártana, de ezt sajnos úgysem meri meglépni. Semmi szükség belenézni megint 3 megalázó vereségbe Nadaltól wimbledon előtt, márpedig a salakos szezon erre jó. És aztán magával rántja Wimbledont is, ami magával ránt azóta mindent. Ha tavaly nem lettek volna azok a salakos meccsek, lehet, hogy Wimbledon egész másképp alakul, és akkor az AO is. Az ATP-pontok meg már igazán kit érdekelnek ebben a szituációban.

noriega77 2009.03.10. 17:12:14

@dagadtos: ha jártál Roger honlapján, akkor találkoztál a szponzorok nevével, talán egyik sem cseng olyan rosszul, igaz?
Szerinted a Rolex mennyire örülne (nagyon sokáig az "unrivaled" szlogennel jelent meg a menő lapokban Fed képével), ha nem indulna ezeken a versenyeken. Meg hát ettől is nagy versenyző, hogy szembe tud nézni a legveszedelmesebb ellenfelével a számára hátrányos terepén is.
Aztán lehet, hogy úgy lesz minden idők legjobbja, ha most megveri salakon Rafát, amiről tudjuk, hogy kicsi az esélye, de a szerencse faktor abban is megmutatkozhat, hogy valaki más elkapja a spanyolt. Erre sem tennék fel sok pénzt, de ez sport, és nem matematika.

dagadtos 2009.03.10. 19:41:56

@noriega77: természetesen igazad van, vannak kötelezettségei. Hozzáteszem, nem gondolom, hogy Federer szponzorproblémákba ütközne, bármit is dönt. Inkább a második az igaz: mi van, ha az RG-n, Nadal megsérül, vagy valaki véletlenül megveri, és kihagyja a nagy lehetőséget.

Az, hogy megverné egy RG döntőn Nadalt, abban egyszerűen nem tudok hinni. Sajnos ő sem.

De ha az lesz mint tavaly, hogy 4-1-es hátrányból is, hogy sérülten is ronggyá veri Nadal salakon, megint kap megalázó vereségeket, akkor már a többi tornán se lesz esélye. Annak örülnek a szponzorok, ha Rolexben boldogtalan, félős, vesztes, gyámoltalan embereket mutatnak a kamerák? Egyébként?

Több stratégia kellene talán, ez a kihagyás végre stratégiai lépés volt, ezért örülök neki.

Tennisangel 2009.03.10. 20:51:45

Most szponzorprobléma vagy nem! Hát szerintem Rogernek nem az a legfontosabb hogyha TV-t néz, és az új Rolex vagy stb. márkák reklámjaiban meglássa magát hanem ez hogy minden idők legjobbja legyen. És ezt már el is érte valamilyen szinten. Ha veri salakon Nadalt az csoda lenne. Megtudná csak önbizalom kéne hozzá. És annak mi értelme lenne ha kihagyná a salakos tornákat? Az neki is pont vesztés és stb. bajokkal járna. Ráadásul most ott az edzője. Ráadásul ha netán verné salakon Nadalt akkor az olyan önbizalmat adna a többi GS-re meg tornára hogy simán átgázolna mindenkit...szerintem hülyeség lenne kihagyni a salakos szezont...

Tennisangel 2009.03.10. 20:53:07

bocsi, mindenkin és nem mindenkit :)

noriega77 2009.03.11. 07:40:24

@Tennisangel:
Nyilván nem elsősorban a szponzorai miatt indul salakon, csak felvillantottam, hogy más dolgokat is figyelembe kell vennie a karrierje építésénél, mert egy szponzor nem csak egyszerű pénzforrás, de ezt úgy is tudjátok.
Az AO döntőben szó szerint elszenvedett vereség jó pályára rakhatja Rogert, sztem az egyik legfontosabb, hogy edzővel készül, még ha nem is "hivatalosan". Nem tudjuk, mit tanulhat még egy edzőtől, de a közös döntések, közös felelősség elve már nagyon sokat segíthet (nem csak) Nadal ellen.

Tennisangel 2009.03.11. 18:23:15

@noriega77: Csak jöjjön neki össze...ha az edző segít neki kijavítani a hibáit, támaszt nyújt, és segít lelkileg is akkor újra a régi Rogert láthatjuk majd!
süti beállítások módosítása