Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Mentegetődzésféleképpen

2008.08.26. 22:18 :: Bordin

 

Mivel kiderült, hogy éveken keresztül vérlázító hangsúllyal tudtam kiejteni a számon azt a szót, hogy "világelső", most, hogy ütött az igazság órája, próbálnám magam pozicionálni az elkövetkező fél-egy-kettő-három- (tizennyolc) évre.
Persze nem tudhatom mennyire sikerül, de azért hátha:

Kakaspörkölt:

Hozzávalók:

  • 1 nagy kakas - alkatrészeire bontva
  • a hús súlyának 1/5-ét kitevő mennyiségű vereshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 2 nagy zöld paprika
  • 2 nagy érett paradicsom
  • bors
  • köménymag
  • zsír

 Elkészítés: A hagymát megfelelő mennyiségű zsíron aranyszínűre pirítjuk. Elkeverjük a pirospaprikával, és azonnal felöntjük 2,5 dl hideg vízzel, majd kevergetve zsírjára sütjük. Beledobjuk a húst a csontokkal együtt, és kevergetve pörköljük, amíg a hús a levét kiadja. Vizet ne öntsünk hozzá. Amikor a húst a saját leve csaknem ellepi, hozzákeverjük a köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre szeletelt paradicsomot. Sózzuk, őrölt borssal meghintjük, és beletesszük a cseresznyepaprikát is. Elkeverjük, majd fedő alatt nagyon lassan, takaréklángon készre főzzük.
Hagyományos módon túrós csuszát készítünk, erre tálaljuk a pörköltet, alaposan tejfölözzük.

 

28 komment

Címkék: nadal federer

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr74858787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsu12 2008.08.27. 10:25:06

Behalok rajtad. :D:D:D Ja, és az a hangsúly teljesen rendben volt. ;)

Orsoly 2008.08.27. 10:42:23

Hűűű, nagyon fáradt lehettél mikor ezt írtad! :) Amit persze nem csodálok. Nem is értem hogy bírjátok...

A hangsúllyal meg tényleg nincs gond!

kasszian 2008.08.27. 12:29:23

Ismételni tudom, hogy nagyon jók a közvetítéseid, én sem érzek semmi elfogultságot, cikis hangsúlyt.

stanzi17 2008.08.27. 12:36:08

semmi gond a hangsúllyal!!
csak most ne hangsúlyozgd a világelsőt, mert akkor lehet, hogy sokáig akar Rafa ottmaradni, de szerintem még Rogernek áll jobban ez a szerep....
de 56év múlva már lehet Rafáé újra;D

Turambar 2008.08.27. 12:51:00

Halihó Gábor!

Sztem elfogult vagy Roger irányába, de ez engem nem igazán zavart soha, mert én is. :)

Az okokat sokszor elmondtad már egyes meccsek közben is, egyet is értek velük, de azt megértem, h ha vkinek nem jön be vmiért Roger, neadjisten a játéka (ezt viszont tényleg nem értem :) ), akkor idegesítheti.

Azt hiszem, te is, ők is túl fogják élni a dolgot. ;)

stanzi17 2008.08.27. 13:56:39

hoppá én viszont nem 56 évet akartam írni hanem 5-6 évet:)

Lindike 2008.08.27. 14:37:55

Pedig az szép teljesítmény lenne, ha még 56 év múlva is teniszezne. ;) :)

EurosportImádó 2008.08.27. 20:37:09

Bordin te meik kommentátor vagy h ien jól tudsz kakaspörkölt receptet irni ?xd

EurosportImádó 2008.08.27. 20:39:00

Asszem rájöttem,Szabó Gábor xd.
Sok sok hangsulyban teli kommentálást:)
Egy a cél: Palik LAcit tulteljesiteni;)

Orsoly 2008.08.27. 21:17:38

azt nem lesz nehéz :)))

stanzi17 2008.08.27. 21:47:31

ne szidjátok Palik Lacit...ő különben is más műfaj....
de kellenek az őrült emberek...

EurosportImádó 2008.08.27. 22:28:38

Én nem szidom Palik LAcit! Söt imádom a kommentlálsa miatt! Beirod a google-ba h palik annyi videot ad ki h 30x meghalsz mire végighallgatod xd

Orsoly 2008.08.28. 16:06:03

én is bírom Lacit.. annak a sok videónak jórészét én töltöttem fel youtube-ra XD

Lindike 2008.08.28. 18:21:10

Fura, egy időben én is nagy Palik Laci fan voltam. Mostanában viszont jobban szeretem, ha Czollner Gyula Wéber Gáborral közvetít.

Szabó Gábor hangját viszont nagyon jó hallgatni. ;)

dap · http://kalozblog.blog.hu 2008.08.28. 21:45:58

Hát SzG helyében nagyon nem örülnék, hogy ekkora átfedés van az ő és Palik rajongói között:)

Orsoly 2008.08.29. 08:47:31

más műfaj :D

szpetra 2008.08.29. 11:36:10

dap :D:D

Lindike 2008.08.29. 17:31:46

:)
És igen, végre Gábor hangját halljuk...

Oldmen 2008.08.29. 21:03:47

Én is próbálom összeszedni a szavakat, hát így sikerült :

A halászléhez jobban megy a túroscsusza itt a Tisza partján legalábbis.. :)

Szegedi ponty halászlé:

1 kg ponty
25 dkg vöröshagyma
10 dkg paradicsom és paprika
erős paprika
pirospaprika

ízlés szerint halikra és haltej

1. alaposan megmossuk a halat
2. három liter gyengén sózott vizet felteszünk főzni
3. halalapot készítünk
3.1. beletesszük a hideg vízbe a halaprólékot (fej, farok, hasalja)
3.2. hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, az erős paprikát (ízlés szerint összetörve vagy morzsolva), valamit a paprikát és a paradicsomot
3.3. 2,5 órán keresztül, lassú tűzön főzzük a levest (nem szükséges kavargatni)
4. megsózzuk a hal maradék részét, félretesszük, 1 órát állni hagyjuk
5. átpasszírozzuk a halalapot: nagyobb méretű szűrön kanállal áttörjük a levest
6. beletesszük a sózott halat, ízlés szerint az ikrát és a haltejet
7. 15-20 percig tovább főzzük a levest
8. végén hozzáadjuk a pirospaprikát
9. (ha szükséges halászlékockával ízesítünk)

Atöbbimegblablabla..

video.google.com/videoplay?docid=-7002569382274798237&ei=OEe4SK2NKZOi2AL92ODcDA&q=gigi+d+agostino+bla&vt=lf

orsoly 2008.08.29. 21:24:12

legközelebb már kaját is kérünk, nemcsak receptet :D

stanzi17 2008.08.29. 22:14:51

egyetértek...

Oldmen 2008.08.31. 02:46:15

Na szóval, mivel ilyen nehéz pozícionálni a további világelső(k)re, ahányszor nem mondod ki G, annyiszor a kakaspörkölt receptje élő adásban. Meggondolandó. Talán így könnyebb lesz eltalálni.. :D :D :D

Orsoly 2008.09.01. 09:38:09

Na ezt most elképzeltem :D :D Lefordulnék a fotelből az tuti, ha tényleg benyögné Gábor a kakaspörköltet :)))))

Lindike 2008.09.01. 09:41:13

Ezt én is meghallgatnám...:)))

stanzi17 2008.09.01. 16:02:45

hát biztos osztatlan sikert aratna mindenki körében:)

Oldmen 2008.09.03. 20:28:38

Minden bizonnyal megnőne az így sem alacsony népszerűsége a mi Kedves Gabinknak..
süti beállítások módosítása