Mivel kiderült, hogy éveken keresztül vérlázító hangsúllyal tudtam kiejteni a számon azt a szót, hogy "világelső", most, hogy ütött az igazság órája, próbálnám magam pozicionálni az elkövetkező fél-egy-kettő-három- (tizennyolc) évre.
Persze nem tudhatom mennyire sikerül, de azért hátha:
Kakaspörkölt:
Hozzávalók:
- 1 nagy kakas - alkatrészeire bontva
- a hús súlyának 1/5-ét kitevő mennyiségű vereshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 cseresznyepaprika
- 2 nagy zöld paprika
- 2 nagy érett paradicsom
- só
- bors
- köménymag
- zsír
Elkészítés: A hagymát megfelelő mennyiségű zsíron aranyszínűre pirítjuk. Elkeverjük a pirospaprikával, és azonnal felöntjük 2,5 dl hideg vízzel, majd kevergetve zsírjára sütjük. Beledobjuk a húst a csontokkal együtt, és kevergetve pörköljük, amíg a hús a levét kiadja. Vizet ne öntsünk hozzá. Amikor a húst a saját leve csaknem ellepi, hozzákeverjük a köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre szeletelt paradicsomot. Sózzuk, őrölt borssal meghintjük, és beletesszük a cseresznyepaprikát is. Elkeverjük, majd fedő alatt nagyon lassan, takaréklángon készre főzzük.
Hagyományos módon túrós csuszát készítünk, erre tálaljuk a pörköltet, alaposan tejfölözzük.