Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Hivatalosan is mumus

2009.01.09. 19:45 :: szpetra

Roger tétmérkőzésen zsinórban harmadszor, az abu dhabi bemutatótorna elődöntőjével együtt sorozatban negyedszer kapott ki Andy Murraytől.
Mind a négy meccset úgy nyerte Andy, hogy elbukta az első szettet.
Mind a négyet.

Szóval most már nevezzük ki Murrayt Roger második számú official bugaboo-jának.

 

9 komment

Címkék: murray federer

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr6868000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus lupus 2009.01.09. 20:30:11

magamban epp az elobb neveztem el murrayt federer masodik szamu mumusanak, erre mit latok itt? itt is ki lett nevezve-erre mondjak azt, hogy great minds think alike? ;)

pont ugyanazokat a betojos tuneteket mutatja federer murray ellen, mint nadal ellen mar egy jo par eve. egyszeruen van egy necces pont a meccsen es ekkor elkezd rezegni a lec, es abbol mar nem all fel. legalabbis nem sok olyan meccsre emlekszem ahol ez sikerult neki. kivancsi vagyok, h sikerulni fog e neki ujra vilagelsonek lenni. en komolyan ketlem, ti?

koczka85 2009.01.09. 20:50:11

Bár Murray nem tartozik a nagy kedvenceim közé, de örülök, hogy így fejlődik. Az elmúlt években kissé uncsi volt a Federer hegemónia - mondom mindezt amellett, hogy elismerem, hogy egy zseni - amit egy GS erejéig Safin tört meg, de utána jött Rafa, meg Nole és most úgy tűnik Murray is beérik.
És hogy lesz-e Federer újra világelső, nem tudom, bár bennem felmerült az a kérdés is, hogy mi lesz, ha idén nem nyer Grand Slamet?

♥Estrella♥ 2009.01.09. 20:58:49

Nem akarom leírni Rogert, mert nem mégiscsak világelső volt éveken keresztül, de én sem sok esélyt látok arra hogy újra felüljön a trónra. (Minimális, mondjuk 20%..)
Jönnek a fiatalok, akik megfogják.. És nemcsak mert épp jó napjuk volt, hanem azért mert tényleg ügyesek.. (És nemcsak Murray, Nadal lesz a mumus - később elkopik ez a jelző is hogy mumus..) Ez van. Az idő nem visszafelé forog..

ursus lupus 2009.01.09. 20:59:44

@koczka85: huuh...az kemeny lenne. de igazad van, siman benne van a pakliban. bar azert csak csurran-cseppen neki egy wimbledon vagy us open. ha megsem, akkor viszont esely nincs, hogy visszaterjen szerintem, mert ahhoz mar nagyon komoly fejmunka kene.

discretio 2009.01.10. 07:43:15

Én is nagyon kedvelem Federert, és fogalmam nincs, hogy mi van vele, miért hibázik ennyit. Én úgy láttam a legutóbbi meccsein, hogy az elvesztett szerváit szinte kivétel nélkül ő maga hozta össze. Ha ezt - a vélhetően mentális- gátat valami/valaki le tudná bontani bene, akkor szerintem képes lenne megint a legjobb lenni. Szerintem a játéktudás mellett neki van a leginteligensebb agya a teniszhez, ezért látom jobbnak, mint a többieket, bár kétségtelenül ez most nem így fest. l

Lindike1 2009.01.10. 09:18:38

Hát igen, elég nagy lelki teher lehet neki most már Murray ellen játszani...
Ha újra világelső szeretne lenni, mindenféleképpen túl kell ezen tennie magát.

fuzzy_dunlop · http://ombrello.hu/ 2009.01.11. 10:17:10

ez butaság. mumus: gyengébb képességű, jóval hátrébb rangsorolt játékos rendszeresen elver egy jobb játékost. van rá példa bőven. azonban murray hosszú hónapok óta a legjobb formában lévő férfi játékos. most akkor rafanak is mumusa? (2-0 ebben az időszakban), és djokonak is? egyáltalán mindenkinek?
úgy tűnik andyt per pillanat nem nagyon lehet megverni, nyílván federer szempontjából ez nem jó hír. But it is not a big thing. Andy is a tough player against me. I hope when big matches come, I beat him."
én már azt sem értem rafa miért mumus. rogernek még mindig + a mérlege a salakos mérkőzések nélkül. salakon, pedig nadal jobb játékos. sokkal. miért mumus?

szpetra 2009.01.11. 13:46:21

Szerintem a mumus kifejezés nem csak azt jelenti, amit leírtál. Mumus lehet olyasvalaki is, akitől nem azért kapsz ki többször, mert az illető nagyon jó formában van, hanem azért nem tudsz megverni, mert van benned valamiféle mentális blokk vele szemben (amit történetesen kiválthat az is, hogy az illető tényleg jobb formában van nálad).
Márpedig ha valakitől fél éven belül négyszer kapsz ki szettelőnyről, azzal szemben egészen biztos komoly parád van. És egészen biztos gátlásaid vannak valakivel szemben, akit utoljára két éve tudtál legyőzni a vébén, azóta négy döntőt veszítettél ellene, köztük egy wimbledoni döntőt.
Amúgy lehet, hogy tényleg egy három nyert szettre menő Ausztrál Open elődöntőt kell megnyernie Rogernek ahhoz, hogy fejben felülkerekedjen Andy-n. Rafa ellen meg mondjuk egy RG döntőt… :)

fuzzy_dunlop · http://ombrello.hu/ 2009.01.11. 16:43:54

értem, amit írsz és nyílván nem szemantikai vitát szerettem volna generálni csak kicsit drámázásnak tűnt:) én nem érzem fordulópontnak az első szettek kérdését. a us openen, ami fontosabb volt mint bármelyik találkozásuk, nem ez történt. szerintem andy egyszerűen jobban játszik, duzzad az önbizalomól. tudod: nem vagyok paranoiás, csak üldöznek. jelen esetben inkább ezt látom. egyszerűen nem találják ellene a nyerő stratégiát. sem roger, sem senki más. ráadásul ezek az első szettek igazából az első 15-20 percben elmentek és andy egy pillanatig nem tűnt zavartnak emiatt. a rafa kérdés összetettebb. mert az elmúlt két évben (amire hivatkozol) egyetlen kivételtől eltekintve salakon játszottak. a kivétel ugye wimbledon és ott az elő két szettet biztosan hazavágta a megalázó párizsi döntő. én nem látom, hogyan verhetné meg 3 nyert szettes meccsen rafat salakon. nincs esélye az RG-nak amíg ő van szemben. az egykezes fonák-tenyeres (balkéz) csata megnyerhetetlennek tűnik. talán, ha valaki kiüti rafat? andy vagy simon? ki tudja. nyílván rafa sem nyerhet örökké.
visszatérve: szerintem az a kérdés, hogy andy behúzza-e az első nagy versenyét, vagy elbizonytalanodik. rafa és rog slamen olyat nem csinál:)
süti beállítások módosítása