Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Friccék

2009.01.15. 09:44 :: Bordin

A németek már tavaly érezték, hogy baj lesz.
Illetve hát mihez képest. Mert ugye ha belegondolunk, hogy majd húsz éve volt egy Beckerjük, egy Grafjuk, és egy Stich-jük, és ezt tekintjük kiindulási alapnak, akkor azért nyilván nehéz annak örülni, hogy Philipp Petzschner Bécsben tornát nyer.
De mondjuk ettől még mindig el lehetett menni Hamburgba, és megnézni, ahogy Rafa és Rog döntőzik.
Rendre.
Idén már aligha fognak. A Rothenbaum Tournament kikerült a Masters Series-ből, és nem csak azért, mert már ATP World Tour Masters 1000-nek hívják a sorozatot. Leminősítették az 500-asok közé, és bár mondhatják délcegen (és mondják is), hogy még így is a legjobb 20 torna között vannak a világon, azért ha teljesen őszinték lennének, aligha perelték volna be az ATP-t.
De beperelték és vesztettek, így aztán nem csak a leminősítés, hanem az időpont is maradt. És salakos tornát rendezni július 20-tól, Wimbledon után, amikor a legjobbak már rég a tengerentúlon járnak, nem éppen egyszerű.
Azon a színvonalon amihez hozzászoktak, meg egyenesen lehetetlen.
Öt tornájuk van összesen a férfiaknál, ezek közül mondjuk a düsseldorfi csapat vb az egyetlen, amelyik előre lépett, hiszen itt már a tengernyi pénzen kívül pontokat is osztanak. Halle helye kikezdhetetlen, de Gerry Weber varázslata, az, hogy a pusztában létrehozta a kontinens legjobb füvespályáját, csak egy 250-es minősítéshez volt elég.
Mint ahogy a bömi támogatása Münchenben és a merdzsóé Stuttgartban is.
De ezek a tornák legalább vannak.
Vagy lesznek, bár az utolsó kettőért azért nem tenném tűzbe a kezem.
De női torna például Berlinben (a Steffi Graf stadionban!!!!) idén nem lesz. Néhány éve vették meg a katariak (hivatalosan a Quatar Telekom), de most jött egy új menedzsment és ők arra gondoltak, hogy elég a két dohai tornára koncentrálniuk.
Köszönték, és visszaadták a jogot a WTA-nak.
Így most van egy lyuk a naptárban, hiszen a Garros előtti héten csak Strasbourgban maradt torna. 220 000 dolláros összdíjazással.
A németeknek meg maradt Stuttgart (korábban Filderstadt), merthogy a szervezők elfogadták még két éve a nekik felkínált időpontot. Az október helyett az áprilist.
És a fedett pálya helyett a salakot. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hamburg stuttgart münchen nadal federer halle düsseldorf graf becker stich

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr16879051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása