Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Eheti trófeaemelgetők

2009.02.08. 21:18 :: szpetra

Bődületesen nagy meglepetés nem született a fiúknál ezen a héten, mondom ezt úgy, hogy így vasárnap este 8 körül a Vina del Mar-i döntő még nem ért véget. Akár még papírformáról is beszélhetünk.

A vadonatúj Johannesburgi tornán Jo-Wilfried Tsonga első kiemeltként szettveszteség nélkül győzött, a döntőben honfitársát és jóbarátját, Jeremy Chardyt verte, akinek már a fináléért is ötös jár, hiszen ez volt neki az első. Tsonga pedig jól kezdte az évet csakúgy, mint tavaly, bár tény, hogy a melbourne-i döntő nagyobb durranás volt.
Ne tévesszen meg senkit az, hogy Tsonga kizuhant a Top10-ből múlt héten, vissza fog ő jönni nagy sebességgel, ha meg nem sérül. Ez mindössze azért volt, mert nem tudta megvédeni az Ausztrál Open döntő pontjait, de lényegesen sokatmondóbbak Tsonga eredményei az elmúlt fél évből. Pályafutása első tornagyőzelmét aratta Bangkokban októberben, majd megnyerte a párizsi mesterversenyt novemberben, az évet pedig három egymást követő negyeddöntővel kezdte Brisbane-ben, Sydney-ben és Melbourne-ben. Most pedig itt a harmadik trófea (szó szerint, ez agancs ám biza, ami egy teniszlabdát és egy bácsit fog közre, utóbbi nem tartozék)

Vina del Mar igazi salakparádét hozott, a döntőben pedig a chileiek legnagyobb örömére ott van Fernando Gonzalez. Neki is jóbarátot kell legyőznie, az általa Chachának becézgetett Jose Acasusót. Acasuso Tommy Robredot verte az elődöntőben szetthátrányból, ez még lehetne is meglepetés, de annyira nem az. Különösen úgy, hogy Acasusonak mindig jól megy Vina del Marban, három éve ő győzött, tavaly pedig a párost nyerte. De jól megy Gonzának is hazai salakon, hiszen ez az ötödik döntője otthon, ő a címvédő és negyedszer győzhet. Ha nyer, akkor Tsonga mellett a másik korábbi Ausztrál Open döntős tornagyőztes lehet a héten.

 

 

Zágrábban szintén hujákolhattak a hazai szurkolók, horvát döntőt rendeztek ugyanis. A második kiemelt Marin Cilic pedig már februárban duplázott, hiszen Chennai után második tornagyőzelmét húzta be, miután legyőzte Mario Ancic-ot a fináléban. Marin és Mario döntője 1990 után az első horvát döntő volt az ATP sorozatban, akkor két Goran csapott össze, Ivanisevic és Prpic. Cilic pedig igen gyorsan be fog jönni a legjobb 20-ba a világranglistán. Két tornagyőzelem és egy GS negyedik forduló, gratula és hajde!
 

3 komment

Címkék: gonzalez ancic tsonga cilic chardy acasuso

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr78931032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♥Estrella♥ 2009.02.09. 02:11:56

Jaja. Gonza különösebb nehézségek nélkül jutott el a döntőbe. Talán Maximo Gonzalezzel játszott egy kicsit szorosabb meccset.
(Pablo Cuevas meg elhisztizte az egészet... Párosban viszont nyertek Brian Dabullal.)
Lehetne ez most az ötödik győzelem, de 2005-ben Gaudio megverte Gonzát kettőben.
Chuchonak meg a második lehet.
Nemsokára kezdődik a döntő. Remélem jó lesz:)
süti beállítások módosítása