Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Ági nem turista

2009.02.25. 18:11 :: Bordin

Tavaly egy jó darabig, azt hittem, hogy Ági mélyrepülésében a média, a közeg, az ország jócskán benne van.
Aztán volt alkalmam néhányszor közelről is látni játszani, és hogy úgy mondjam, finomodott a véleményem.
Mindez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki minden kontroll nélkül írogathat mindenféle marhaságot. Az a cikk, ami ma délután megjelent az indexen (direkt nem linkelem, inkább törjön le a kezem), azért nem akármi. Nem a hangvételről beszélnék, azt szerintem már megszoktuk, ez van, nem muszáj olvasni, ha valakinek nem tetszik.
De a tényeket azért tisztelni kéne.
Vagy ismerni.
Már ha az ember úgy gondolja, hogy keresztülgyalogol valakin.
Mi sem voltunk ott Acapulcóban, mint ahogyan azt meg is írtuk, amikor megpróbáltuk kitalálni, hogy mi történt Ági és Gréta meccsén. Éppen ezért írtunk oda egy szót többször is: valószínűleg.
Lehet, hogy úgy volt, lehet, hogy nem.
Megnéztünk néhány száz tornát, láttunk pár ezer meccset, ezek alapján volt egy feltételezésünk. Amiről egy pillanatig sem állítottuk, hogy több annál. Nem kezeltük tényként.
Úgymond vitára bocsájtottuk.
De úgy bocsájtottuk vitára, hogy volt mögötte tudás.
Az indexen azt írják, hogy Ági azért kapott ki, hogy szerencsés vesztes lehessen, Kanepi helyén játszhasson egy szabadkártyással. Ami könnyen elő is fordulhat, nekünk nem jutott ugyan eszünkbe, de ez lehetne adott esetben egy ugyanolyan erős feltételezés, mint amilyen a miénk volt. Ha csak ennyit írtak volna, minden oké. Illetve nem minden, de a hangvétel az ízlés dolga, mint már írtam.
De ők azt is írták, hogy Ági azért kapott ki, hogy elkerülje a nagyszerű formában lévő Gallovits Edinát.
Akit egyébként Gréta kettőben simán vert, de ez most mellékszál.
Meg elkerülje aztán Venust. Amit megint nem értek, hiszen ha Edina nagyszerű formában van, akkor hogy jön ide Venus? De ez sem számít.
Egy dolog számít: aki a kvaliból kerül fel, nem tudja kivel játszik. Vannak helyek, ahova a kvalisok kerülhetnek, de oda már sorsolják őket. Fogalma nem lehetett Áginak, kit kerülhet el. Egyet tudhatott, hogy kivel játszhat, mert a szerencsés vesztes ugye a visszalépő helyére kerül.
Ha úgy nézzük, nem súlyos tárgyi tévedés ám, csak ha belegondolunk, mintegy féloldalas gyalázkodást építettek fel rá.
És ha valaki köcsög szeretne lenni, nem árt, ha tisztában van a szabályokkal.

17 komment

Címkék: szávay

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr35965750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SakiCitizen 2009.02.25. 18:33:33

Köszönöm, hogy nem nekem kellett kimondanom!

ettumifilii 2009.02.25. 18:43:16

szívemből szóltál, elképesztő milyen hozzánemértő emberek írnak a teniszről....amúgy a legdurvábbak az nso-s kommentek a cikkeknél, sztem ha ági olvasná azokat sírna

ettumifilii 2009.02.25. 18:53:48

bocsánat h beillesztem de sztem nem árt ha látjuk h milyen emberekkel élünk egy országban

"A világranglista 28. Szávay Ágnes hónapok óta képtelen nyerni, valószínűleg egy labdaszedő kislánnyal is órákig küszködne"

"különben nagyon gyorsan a remek formában játszó temesvári Gallovits Edinával, majd Venus Villiamsszel találja magát szemben. Akkor se WTA-pontok, se pénz."

"A teniszturistává vált Szávay ellenfelet választott magának, egy 16 éves fehéroroszt, a ranglista-739. Anna Orlikot. Az acapulcói teniszturistát az különbözteti meg a hotel többi lakójától, hogy nem kell lefoglalni neki a teniszpályát, sőt a labdaszedők mellé még némi pénzt is kap"

amúgy mostmár komolyan tisztelem ágit h ilyen közegben eddig eljutott, sztem a cikkíró kiegyezne a vr. 28. helyével

sylar_88 2009.02.25. 19:05:53

Nem különösebben lepődök meg ha az indexen ilyen dolgok jelennek meg, egyszerüen nem veszek róla tudomást és kész. Csak az a baj hogy az index olvasói nem annyira teniszmegszállotak mint pl. én, és el is hiszik amit ott olvasnak.
Egyébként csak a szokásos történik: a hazai médiának a magyartalan része megint szemétkedik.

♥Estrella♥ 2009.02.25. 19:28:57

@sylar_88: Hogy is mondjam.... a szégyen és gyalázat enyhén szólva se a megfelelő szókapcsolat arra amit mondani lehet rá.

Ryan O'Brien 2009.02.25. 19:52:22

Durva cikk, de érdemes ezt a fajta vélekedést is elolvasni. Mindenki drukkol és szereti Szávayt: www.origo.hu/sport/tenisz/20090212-szavay-grand-slamet-nyer-vagy-leteszi-az-utot.html?pIdx=2

Alba_ 2009.02.25. 19:53:29

elolvastam a cikket az indexen...

a szerzőjét egy életre eltiltanám az újságírástól!!

milyen alapon minősít ő egy top20-at megjárt teniszezőt??? vagy ő megjárta a top20-at? ja nem, ahhoz nincs tehetsége, csak pocskondiázni... ahhoz van...

sylar_88 2009.02.25. 20:22:04

@D@rk @ngeL: nem akartam kapásból ennyire "durva" szavakat használni, de egyetértek hogy szégyen és gyalázat
de tényleg, ilyen indexféle mocskokkal egyszerüen nem kell törődni, ez egy kitudja kinek a tulajdonában (valószinű NEMteljesen magyar kézben) lévő híroldal, és hülyeségekkel tömik az emberek fejét, csak az a baj hogy sok olvasó elhiszi amit ott olvas
ja és még az a baj, hogy valakik megengedik hogy ilyen hazugságok megjelenjenek egy "viszonylag ismert" hírportálon

orsoly 2009.02.25. 20:38:31

az indexet 3 doboz nyugtatóval lehet csak olvasni legtöbb esetben.. elképesztő miket tudnak összeírni..

♥Estrella♥ 2009.02.25. 20:53:47

@sylar_88: Nem volt az durva, csak az igazat írtad.
Jó hogy ritkán olvasom az Indexet, sosem tartozott a kedvenc híroldalaim közé..

noriega77 2009.02.25. 21:01:22

Hát igen, itt a fórumon is kapott tőlünk Ági hideget-meleget, de valószínűleg a bőrünkből ugranánk ki, ha megverne egy top 10-est Acapulcóban, leginkább érte haragszunk nem ellene.
De hogy valaki merő irigységből , bunkóságból, vagy megfelelni akarásból (értsd pénzért) gyalázkodjon az botrány.
Lenne minden normális országban.
Ne soroljuk oda magunkat.
Amit a média nálunk megtehet és meg is tesz a gyanútlan fogyasztóval, az mindennek az alja.
A legnagyobb baj, hogy a többség az ilyen színvonalú pletykaújságokból, fókuszból meg hasonlókból tájékozódik és ezek alapján formál véleményt, tovább generálva ezzel a bunkósodást.
Jaj nekünk.

Cathy07 2009.02.25. 21:36:13

És még térképet is csinálnak, csakhogy erősítsék a jó magyar irigy mentalitást...
Nem szabad ilyen cikkeken dühöngeni, el kell valahogy fogadni, hogy vannak műveletlen, tahó, hozzá nem értő emberek, akik pont abból élnek hogy bunkók.
Nem tenisz példa, de emlékezzünk Gyárfás interjújára Gyurta Danival amikor 15 évesen olimpiai ezüstérmes lett és hát mondta ez jó eredmény de miért nem lett aranyérem...
Ennyi, már említettem, hogy szemléletváltásra lenne szükség...
De annak örülök, hogy van pár reálisan gondolkodó ember Magyarországon.

yoz 2009.02.25. 21:59:04

Én is köszönöm, hogy leírtad.
Már nem is dühöngök az ilyeneken, úgy tűnik, "Gézáéknál" is csak a kattintások száma a fontos. Árad belőle a rosszindulat.

Nem akarok kötekedni vagy okoskodni, de a korrektség kedvéért:
"...mert a szerencsés vesztes ugye a visszalépő helyére kerül."
Ez azért így általánosságban nem igaz.
Több eset is létezik (szabályzat 45. oldala, Procedures):
Ha a selejtezőbeli küzdelmek kezdete és a kvalifikált versenyzők főtáblán való elhelyezése között lép vissza valaki a főtábláról, az LL-t is ugyanúgy sorsolják, mint a kvalifikáltakat.
Az LL helyét pedig csak akkor határozzák meg a selejtező vége előtt, ha a másnapi program már a befejezése előtt kijött.
Viszont, ha a selejtezősök kisorsolása után lép vissza valaki, akkor automatikusan a helyére kerül az LL.
Én legalábbis így értelmezem a szabályt.
Azt persze nem tudom, Ági tudta-e, hova kerül az MD-ben, azt viszont kötve hiszem, hogy eme remek "sportújságíró" biztosan tudta, mikor jött ki az OoP a világ túlsó felén. Persze naívan feltételezve, hogy olvasta egyáltalán a szabályzatot.

Na, de kár is a szóért, hajrá, Ági! : )

Geysap 2009.02.26. 12:19:22

@noriega77: "itt a fórumon is kapott tőlünk Ági hideget-meleget" - ez igy van. Vallalnom kell, hogy en inkabb "hideget" irtam. Nem ertettem, nem ereztem Agi eredmenyeit az utobbi idoben. Greta ellen jatszott meccs eredmenye ertheto, sot "elvarhato volt" - de a 15 eves leany elleni eredmenyet nem ertettem. Tegnap a Vinci elleni meccs vegeredmenye vilagosabba tette az egeszet. Agi elso szettje kivalo volt, a masik "jott magatol".
Ha ilyen eredmenyeket mutat fel valaki az nem "teniszturista". Vegignezve az eredmenyeit ezen a tornan orulni kell mindegyiknek, akar ertheto, akar nem. Annak foleg erdemes orulni, hogy Agi az eselytelenek nyugalmaval Venusszal jatszik legkozelebb. Itt elvaras nincs, csak a jatek (bar voltak mar a teniszben hatalmas meglepetesek, de nem hiszem, hogy itt erre szamithatunk)
Sokat gondolkoztam Agi jatekan, annak hullamzasan, neha kivalo, neha egyenesen pocsek jatekon. Nem nagyon ertettem meg. A tudas megvolt, de lelekben sokszor nem volt a palyan.
Tegnap hallotam egy apro eszmefuttatast a tul fiatalon kezdo jatekosokrol - leirom, mert erdemes rajta gondolkodni. Ha egy "gyerekkoraban" is igen tehetseges jatekost kulso nyomassal minnel jobb eredmenyekre "kenyszeritunk", hamar kiegetjuk, motivaltsagat elvesszuk. Azonban, ha hagyjuk jatszani, nem eroltetunk semmit, engedjuk ot kulso hatasok nelkul technikailag is lelkileg is fejlodni, engedjuk, hogy a celjait maga tuzze ki - kivalo jatekost kaphatunk, kello motivaltsaggal stb. Ez esetben a "motivaciot, batorsagot, lelkierot" nem kell ujraepiteni - mig az elozo esetben igen. Azt hiszem Agi az elozo csoportba tartozik - tulzott, raeroltetett elvarasok "menetrendszeruen meghoztak" azt a lelki valsagot, ami nem hianyzik, nem hianyzott. Most tulzott elvarasok nelkul neki kell megkuzdeni onmagaval...el kell felejteni azokat az igen magasra tett merceket, amirol nem o tehet.
Remeljuk megteszi, sikerul neki - es ezt nyert meccsei, top 10 jatekosok elleni meccsei csak segitik.
Elnezest, hogy hosszu voltam - de ezt mindenkeppen le kellett irnom, mert tolem talan tobb hideget kapott, mint meleget ;)

Most egyet kell tennem - szoritani, hogy ujraepitse "lelkivilagat" - remelem gyozelmekkel (bar ebbe vesztes merkozesek is belefernek sajnos)

sylar_88 2009.02.26. 21:15:21

benéztem Ági hivatalos honlapjára (ezt elég ritkán teszem), ott azt írják hogy Ági elolvasta ezt a cikket az indexen :o
ezt nem hiszem el, Ági mazohista? vagy mi a ... ??? őneki se a jó, se a rossz írásokkal nem kellene foglalkoznia
most már értem mi omlasztotta össze a lelki világát

------------
egykét idióta hozzászóló ott is szitkozódik, jelenleg az a bajuk hogy a "szar sporttv" nem képes közvetíteni Ági meccsét...
pedig tudhatnák hogy a sporttv szerződése szerint ők csak ATP-t közvetíthetnek

brian 2009.03.03. 20:28:58

sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2009/03/03/1254843/

Ha nem "újságírók" írnák a blogot akkor még azt is mondanám, hogy jól van ez. De nincs jól. Még így se. Ez nekem kevés...
süti beállítások módosítása