Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Kiholkivel - IW - fiúk

2009.03.11. 18:04 :: szpetra

Ami az Indian Wells-i férfi versenyt illeti, ez az első Masters 1000-es torna, azaz korábbi Masters Series. Ilyet például Roger több mint másfél éve nem nyert, de ez csak érdekes mellékszál.
Mindenki itt van, aki számít, az első négy nagy is. Ami már önmagában elég izgalmas, pláne úgy, hogy régen voltak már így együtt. Pont ezért megjósolhatatlan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiszen Rafa az Aus Open óta ugyan játszogatott, és megmérkőzött Murrayvel és Djokoval is, de azok nem mérvadó meccsek. Rotterdamban sérülten kapott ki a skóttol, vasárnap meg hazai salakon verte az önmagát teljesen esélytelennek tartó Nolét.
Murray nyerte Rotterdamot, ráadásul a világelsőt verve, de az nem volt teljes értékű győzelem. Djoko Dubait nyerte, gyakorlatilag komoly ellenfél nélkül, nem túl jó játékkal, most meg rajta a címvédés terhe. Rogert viszont utoljára kábé sírni láttuk, hátfájás, visszalépések. Közben meg csendben dolgozott Cahillel.

Na erre mondjunk valami okosat.
Rafa negyede elég vegyes. Mondhatnánk, hogy könnyű, hiszen kilenc szabadkártyás vagy kvalis van az ő negyedében, de egyáltalán nem könnyű, mert jöhet szembe Berdych, Nalbi, Gael és JMDP is a legjobb 8-ig. Egy Monfils-Safint megnéznék nagyon.
A négy között a másik negyedből érkezhet Nole vagy Andy, és mivel ez keménypálya, ne asszociáljunk egyből a hétvégi Davis Kupára. Egy Djoko-Andy negyeddöntő szintén nem lenne rossz, de ebbe még beleszólhat Waw, Radek és Ferrer is, és ez csak a mazsolázott névsor.

Az alsó ágon Murray és Roger. Murray ága a nyolcig talán könnyebb, mint a többieké, de azért figyeljünk Cilicre, és kérdés, hogy Robredo salaktudományát át tudja-e hozni Kaliforniába. A lehetséges negyeddöntős ellenfelek névsora viszont brutál: Simon, Tsonga, Andrejev, Ancic, ha csak a kiemelteket nézzük.
Rogernek sem lesz könnyű dolga. Sőt, baromi nehéz dolga lesz. Eleve Bolellivel kezd, aztán ott tömörül még Karlovic, Gonza és Blake, és a nem vastagon szedett neveken sem szabad átsiklani, ott figyel Léjt. És ez csak a legjobb 16. Utána jöhet még a felgyógyult Davy, Söderling, Gasquet és full-fire Verda által fémjelzett negyed, és csak utána Murray az elődöntőben.

Odáig azonban nehéz lesz eljutni. Szerintem mind a négynek nehéz lesz. De ha eljutnak, akkor nem véletlenül ők négyen.



17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr6995635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltán34 2009.03.11. 18:46:28

Murray azt nyilatkozta hogy nem érzi magát 100%-osnak de játszani kell már,meglátjuk mi lesz,Federer bizonyíthat a pályán nem túl könnyű a sorsolása a tény.Karlovic legutoljára pl. megverte...nagyon kíváncsi leszek Federerre,nem könnyű a sorsolása
Nadal...Nadal szerintem nem fog csalódást okozni,egy Nadal-Nalbandi meccset megnéznék majd
Nole..Dubaiba az utolsó meccsén már nem volt katasztrófális a játéka,egy Roddick-Nole negyeddöntő megint..az Ausztrálon volt ami volt(mindenki máshogy látja)tavaly a USO is elég pikánsra sikeredett jöhet a 3.negyeddöntőjük.
Kíváncsi leszek Simon mire megy és az AO sztárja Verdasco, és Tsongával is lehet számolni,Murray ha eljut a negyeddöntőig nagyon nem lesz könnyű dolga
aztán borulhat minden...semmi sem biztos az is lehet h mind a "négy nagy" kiesik az is lehet hogy megint Federer-Nadal döntő lesz-bár erre most nem fogadnék.
hajrá fiúk!remélem jó meccseket fogunk látni mert a sorsolás szerint ez nem lesz uncsi verseny

noriega77 2009.03.11. 19:07:42

Én csodálkoznék, ha mind a négyen ott lennének az elődöntőkben, a sok sérülés, miegyéb nem ezt mutatja, talán Rogernek kell a legmélyebbről visszajönni egy kőkemény ágon, Verdát nagyon veszélyesnek tartom rá, bár ő sem játszott Melbourne óta. Nole még nem találta meg az igazi játékát, de pár körön átjöhet, Murraynek is kell még produkálni valamit a salakszezon előtt. A leginkább mégis Rafát várom, ha ezentúl kemény pályán is ennyire jól nyomja, ilyen önbizalommal, minden értelemben átveheti Rogertől a stafétabotot.
Persze Cahillel sok minden a helyére kerülhet, ha a versenyzői kvalitásokat is újra hozza, akkor nem akármilyen napok jönnek.

agimano 2009.03.11. 19:09:50

fu, mar nagyon varom, szerintem egy ilyen tornan igazan soha senkinek sem lehet konnyu a negyede, mert eleg sok jo jatekos van, es persze mindig okozhat valaki meglepetest, akire nem szamitunk. ha egy tornan a top 50bol 48 ember ott van, az kemeny menet:)

noriega77 2009.03.11. 19:19:25

Bocs: mármint ha Roger hozza a versenyzői kvalitásokat, Rafának ezzel sosincs gondja.

noriega77 2009.03.11. 20:28:30

Puff neki! Okoskodhatunk itt, az élet elég hamar felülírja az elméletet: Darren Cahill még sem lesz Roger edzője, állítólag nem vállalja az állandó utazást a versenyekre. www.iht.com/articles/2009/03/11/sports/TENNIS.php
Csak azt nem tudom mit gondolt, amikor elkezdtek tárgyalni.)

zoltán34 2009.03.11. 21:27:31

@noriega77:
hát ez vicces:-)
tényleg mit gondoltak?!majd telefonon ad tanácsot Federernek?vagy neten?vagy....ez számomra érthetetlen.egy edző legyen ott a játékosával,akkor Ő mi akart lenni?na jó ez nekem megint magas.Federernek is elég érdekes dolgai vannak az utóbbi időben.ez a Federer messze nem az a F. aki volt,számomra emberileg változott sajnos elég sokat.gondolom ez az edző dolog biztos nem csak az Ő ötlete volt.

borsz 2009.03.11. 21:48:42

A mai világban minden online, Rogernek az edzője is :)

vikiszeged 2009.03.12. 09:12:35

@noriega77: elolvastam a cikket, köszi érte.
Szerintem nagyon becsülendő, hogy a családját a jól fizető munkája elé helyezi.Sokan nem így teszik, tennék.
Biztosan nem 1 hírtelen jött elhatározása volt ez az edzőnek és gondolom, ezt már az elején mondta vagy felvetette RF-nek.
Ha jól emlékszem, csak lehetséges edzőnek tünt fel. Az is lehet, hogy most beszélték meg konkrétan és ez nem volt megfelelő neki.
De ezek csak találgatások...
Különben vanak olyan edzők,akik csak ideiglenesek, felkészülési időszakokban segítik a játékost. Lehet, hogy ő is ilyen.

harveypekar 2009.03.12. 09:25:52

picit fárasztó a szövegben túltengő becenév-használat

noriega77 2009.03.12. 09:31:12

www.tennis-x.com/fun/federerfile.php
Itt Roger arról beszél, hogy azért döntött a foci helyett a tenisz mellett, mert így minden csak rajta múlik, nem hibáztathat senkit csak önmagát, ha valami nem sikerül.
Sztem erre is kell az edző, hogy levegye rólad a terhet, és előre tudj nézni. Egy fociedzőm, ha nem ment a játék leüvöltötte rólunk egyenként a parókát amint beértünk az öltözőbe a szünetben, aztán később hangnemet váltva pár szóval elmondta: tudja, hogy jó focisták vagyunk, mutassuk meg az ellenfélnek is. Úgy mentünk ki, mint a gladiátorok az arénába.
Federernek nyilván nem kell bizonygatni, hogy mekkora játékos, de lehetnek olyan pillanatok a karrierjében, amikor az ilyen lélektani fondorlatok használhatnak, de ha nem talál olyat akire hallgathatna, akkor nem lesz könnyű feldolgozni a sikertelenséget. És ha számára a siker csak az újbóli világelsőség, akkor Rafát is meg kell vernie párszor. Most 3360 pont a különbség. Ha IW-ben győz ellene a döntőben, máris hoz rajta 400 pontot...

zoltán34 2009.03.12. 09:58:45

számomra valami hiányzik Federerből,nem tudom megmondani hogy mi de valami nem kerek.az teljesen más lapra tartozik amikor Nadal ellen játszik..ott az önbizalma ici-pici,de Murrayvel szemben is azt érzem h tart tőle is.az is oké h minden teniszezőnek megvan a maga mumusa ezt normálisnak tartom.
régen amikor Federer kiállt a pályára akkor tekintélye volt,tudtuk hogy mire számítsunk tőle,de egy jó ideje én nem ezt látom..az is lehet hogy belefáradt?!mégsem 21-22éves Ő.
nem tudom mit hiányolok belőle de valamit nagyon.az is igaz hogy még csak most kezdődik igazán a tenisz szezon,még kár ítélkezni bárki felett

LGfan 2009.03.12. 16:04:48

Inkább egy és a többiek.

Geysap 2009.03.12. 18:30:18

@zoltán34: Azt hiszem, hogy Roger eseteben lenyegtelen az a 4-6 ev, amennivel "idosebb" a tobbieknel. (ugyanez ervenyes pl. Roddik-ra is, es sorolhatnam tovabb. Mindegy volt Agassinal is) Federernel egy fontos dolog hianyzik, amit adhat egy edzo is - az onbizalom. Nala lelki gondokat erzek, es inkabb egy pszichiater szuksegesseget, mint egy szo szerinti edzoet. miert? Egyszeru - o technikailag mindent tud a sportrol, amit tudni kell. Egy komoly lelki segely szakembertol. es nem jotanacsokat adoktol fontosabb lenne. szerintem ....

zoltán34 2009.03.13. 09:20:36

az tény h Federer mindent tud erről a sportról,ez nem vitás.mint tudjuk apuka lesz ez azért sok mindent meg fog változtatni-magamról tudom,minden megváltozott az életemben amikor apuka lettem-aztán hogy hogyan hat ez Federerre azt meglátjuk.

vikiszeged 2009.03.13. 11:55:46

@Geysap: @zoltán34:
mind a kettőtökkel 1-et értek.
Szerintem is vmi hiányzik és az is lehet, h belefáradt.
Az se véletlen, h most lesz gyerekük.
Mindig vele ment és most már nem fog. Ez is szerintem visszavet majd rajta, mert túl lelkis.
Nem csodálkoznék, ha RF idén befejezné, esetleg jövőre ha már nem tudja beérni Rafát (és szerintem nem tudja, sőt még lehet, h mások is megelőzik).
Ráfoghatja a sérüléseire is.
Azon is elgondolkodtam, mi van ha már belefásunt és csak gépszerűen csinálja, a rekord megdöntése (14 GS) jár csak a fejében, és még az utolsókat kicsavarja a pénzesek zsebéből és kész.
Amiket megtett, már úgy sem tudják elvenni tőle.
Ne értsétek félre, én nagyon kedvelem RF játékát, de össze se hasonlítható a régivel. Olyan mintha agymosáson ment volna át és elfeljtette hogy kell szuperul játszani. Nem ő az egyetlen, aki volt világelső, de nem No.1ként megy nyugdíjba.

FedererRafa 2009.03.14. 02:08:16

öö, tévében szombattól adják? Nem tudjátok?:P
süti beállítások módosítása