Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Verda - Rog elé

2009.03.19. 19:27 :: Bordin

Nehéz.
Annál is inkább az, mert egyfelől nagyon keveset találkoztak egymással, másfelől meg Federer evvel a Verdascoval még sohasem játszott. Van két salakpályás meccsük, Roger mindkettőt simán nyerte kettőben, de az egyik az még 2005-ös, tehát élből felejtős, a másik meg a tavalyi hamburgi, ami bár ugyanígy Master Series negyeddöntő volt, de azóta iszonyatosan sok minden változott.
Mindkettőjükkel.
Rog nem sokkal korábban ismerte meg a gödör szó jelentését, és akkor kezdett kikászálódni belőle (először), érdekes módon éppen salakon. Ha így nézzük, és a monte carlói első körös szenvedésére gondolunk Ruben Ramirez Hidalgo ellen, akkor azt is mondhatjuk, hogy akkortájt, bármelyik spanyol legyőzése salakon fontos győzelem volt számára. Azok voltak azok a hetek, hogy nem intézhetett el egy ranglista 28.-at sem kézlegyintéssel.
Viszont Nando sem 28. többé.
Hogy mást ne mondjunk, nagyon kevésen múlott, hogy ez a találkozás nem jött létre már az Ausztrál Open döntőjében. Nagyon sokan játszottak már GS döntőt, gyengébb másfél hét és gyengébb elődöntő után is. Mondhatnánk, hogy csak Rafa tudott közéjük állni.
Ha Rafa nem eléjük állt volna.
Szóval Verdasco igen sokat fejlődött az elmúlt egy, vagy inkább fél évben. A küszöb gyaníthatóan a DK döntő lehetett, ahol iszonyatos teherrel a vállán hozott egy kötelező meccset Acasuso ellen.
De ezek a győzelmek sokszor rettenetesen fontosak.
Egy szó mint száz, az embernek csak sejtései, gondolatai lehetnek.
Én azt hiszem, és hangsúlyozom hiszem vagy gondolom, de semmiképpen sem tudom, hogy Nando tenisze fekszik Rogernek. Ő nem igazán az ilyen játékosok ellen szokott szenvedni. Az ő gyöngéje, ha valaki befut mindent, és kontrákat üt tonnaszám.
Verdasco pedig nem igazán ilyen.
Ő is agresszor mint Roger, csak ugye a jó Rogert nem igazán szokták túlteniszezni.
És innentől én úgy látom, a kérdés az, hogy ez most akkor melyik Roger.
A tavalyira nyilván nem állna, amit írtam, mert ha egy Karlovic nyerhetett ellene, akkor Verdasco is nyerhet természetesen.
Az idei viszont azért jobb annál. Sőt nagyon halkan meg merem azt is kockáztatni, hogy az idei semmivel sem gyengébb annál, mint amelyik világelső volt. Sőt néhány játékelemben talán még jobb is egy picit.
Csak Nadal lett jobb nála.
Viszont akad egy másik nézőpont is. Ha úgy szervál Federer, ahogy tegnap Gonza ellen, 50% környékén vagy alatta, akkor nagyon nehéz dolga lesz. Verda rettenetesen jól fogadja a második szervákat. Ha viszont úgy, mint tavaly, akkor lehet ez olyan sima meccs is, mint az előző kettő.
No erre varrjon gombot valaki.

 

13 komment

Címkék: nadal federer verdasco

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr761012560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltán34 2009.03.19. 19:45:01

sokan kíváncsiak erre a meccsre,én is.és várunk valami nagy dolgot,nagy meccset,izgalmas meccset...aztán lehet hogy messze nem így lesz.
Verdasco ha úgy játszik ahogy az AO-en akkor bátran önbizalommal kiállhat Federer ellen,aztán lesz ami lesz.
az is igaz h Federernek gondjai vannak idén az első adogatásaival...
én örülnék egy Verdasco győzelemnek de ehhez szerintem az kell h Federer adogatásai döcögjenek és Verdasco brutál legyen!
győzzön a jobb!!!!!!!!!

Lindike1 2009.03.19. 20:08:21

Én is kíváncsi leszek, de szerintem, Roger megnyerheti ezt a meccset. De a szerváján tényleg javítania kéne. Azért, érdekes a dolog, mert Rog régebben a szervában és a röptéiben mindig bízhatott. Tavaly, egy ideig a röpték nagyon nem jöttek össze neki... most pedig az adogatása nem oké... De én szorítok neki nagyon, hajrá Roger! :)

ettumifilii 2009.03.19. 20:21:47

tavaly monte carloban szenvedett hidalgo ellen....amúgy jó a cikk

szpetra 2009.03.19. 22:26:50

@ettumifilii: köszi az észrevételt, javítottuk!

noriega77 2009.03.19. 22:46:37

Bordin jól kivesézte a témát, én is csak magamat ismétlem, ha a legjobbjukat hozzák, akkor Roger nyer.
Hogy a legjobbjához képest hol van most, azt sztem nehéz bekalibrálni. Lehet, hogy ott van, de akkor mik ezek az adogatások? Gonzo is érezte, hogy be lehet támadni innen.
Verdasco tudta hozni legjobbját Melbourne-ben. (Nyilván élete legjobbja volt addig.) Talán mint spanyolnak "könnyebb" volt játszania Nadal ellen, mint kell most Federer ellen, de ha azt a mentális erőt hozza az ellenfél brékpontjainál, rövidítésben mint amit akkor, hát az veszélyes lehet Rogerre, mert ennek ő is nagy mestere, de Verda kizökkentheti. Nagyon nem könnyű ellenfél.
Ez sokkal több lesz mindkettőjüknek, mint egy mestertorna negyeddöntője.
Nekünk ez a jó.

kisrono (törölt) 2009.03.19. 22:46:56

Énnekem csak ez a mondat tetszik:"Csak Nadal lett jobb nála"

Végre,hogy ez már ténykérdés és általánosan elfogadott dolog lett!Épp ideje volt!

noriega77 2009.03.19. 22:50:30

Azt persze jól tudom, hogy Nadalt nem verte meg Verda, de akkor bárki mást, incl. Federer.

kerzso 2009.03.19. 23:27:45

Milyen érdekes hogy mostanában mennyiszer terítékre kerül Roger szervája. Ha nem megy akkor bajban van, ahogy Bordin is írja és nemcsak Verda ellen van ilyen esetben gondban, hanem Rafa, Djoko, murray simon stb. NAGYON SOK teniszező ellen. Ezért nem tudok egyet érteni Bordin azon állításával hogy Roger közelíti a ranglistavezető formáját. El kellene fogadni, hogy mezőnyben ezekkel a fiatal srácokkal TARTÓSAN Roger nem tudja tartani a lépést. Legalábbis az utolsó tizenegynéhány meccsén ezen játékosok ellen nem mutatta meg roger.

noriega77 2009.03.19. 23:52:49

Bocs, de kicsit off leszek: Murray, ha nehezen is, de behúzta.
Biztosan téma lesz még a sólyomszem bakija, amikor Murray minden mindegy alapon kikérte a challanget egy a vonaltól 10 centire esett labdára. A vonalbíró csak mosolygott, tudta, hogy jól mondta az outot. A gép fura módon jónak mutatta, de ez mindenki számára egyértelműen hibás rekonstrukció volt, a székbíró rákérdezett a kezelőnél, biztos? Biztos! Ljubicic még most is ott áll és csóválja a fejét. Ennek lesz következménye, nem csak azért mert Murray ezzel gyakorlatilag brékelőnybe került.
Nem nagyon szoktunk egyébként beszélni a vonalbírói teljesítményekről, de ilyen elképesztően JÓ vonalbíráskodást én még nem láttam, mint itt a férfiak versenyén. Nem is nagyon emlékszem jó challange-re, talán most az egyszer, de ez egyértelmű tévedés volt a gép(kezelő) részéről.

dagadtos 2009.03.20. 03:20:22

Volt egy teljesen egyértelmű tévedés még a 2007-es Wimbledoni döntőben is, de senki nem merte kimondani, pedig a lassítás világosan memgutatta, hogy a labda az alapvonalon túl volt. Én sosem hittem benne igazán, hogy pontos, jó, hogy felfeslett a szövedék.

dagadtos 2009.03.20. 03:38:55

Perzse már kihozták, hogy a hiba emberi volt, de azért az utolsó mondat árulkodó:

Ljubicic talked to Murray afterwards and asked him why he had challenged a ball that was so obviously out. "Andy said he saw me hesitate, so he thought I might as well," Ljubicic said, smiling. "I don't blame him. None of us are sure about HawkEye."

Geysap 2009.03.20. 05:25:17

Federer - Verdasco: 6/3 ; 7/6 es ez mar nem talalgatas, a vegeredmeny.

noriega77 2009.03.20. 07:47:11

Sima meccs lett belőle. Az első játszmában Verda kereste magát, gyakran nyitotta meg Federernek a pályát, ezzel élt is a svájci.
Az adogatási feljavultak, és élesedett is a játéka a Gonzalez ellenihez képest. Többet kockáztatott, de igaza volt, Verdasco ellen így kell játszani.
A másodikat hoznia kellett volna Verdának, jól kezdett, aztán 1-1-nél egy rossz lendített röptével elrontotta a lehetőséget, hogy elvegye Roger adogatását. Szerintem ez fontos pont volt, mert eddig ezeket egy JÓ Verdasco hozta. Nagyjából ugyanígy ment el a két játszmalabda is, amiket Federer játszi könnyedséggel, nyerő ütésekkel hárított.
Roger úgy nyert, hogy messze nem kellet hoznia a legjobbját, Verdascóból meg minden hiányzott amiért megszerettük, és amitől a top tenbe került.
süti beállítások módosítása