Teniszblog

Minden, amit esetleg nem tudtunk elmondani, vagy nem mondhattunk el, vagy már nagyon sokszor elmondtunk a teniszről...

Erről szóltunk

agassi (18) ancic (2) arias (2) arn (6) atp (3) azarenka (4) baghdatis (7) becker (3) berdych (2) blake (5) borg (7) bryan bryan (3) cahill (2) chakvetadze (2) chang (2) chela (2) cilic (3) clijsters (7) connors (3) coria (2) corretja (2) courier (2) czink (7) davenport (2) davis kupa (2) davydenko (2) del potro (11) dementieva (9) dent (2) de villiers (2) djokovic (38) dokic (3) edberg (3) federer (88) ferrer (4) ferrero (3) fish (5) garros (5) gasquet (4) gaudio (4) gilbert (3) golovin (2) gonzalez (9) graf (8) gulbis (4) haas (3) hamburg (3) hantuchova (5) henin (5) henman (3) hewitt (14) hingis (2) isner (3) ivanisevic (4) ivanovic (19) jankovic (10) kirilenko (2) kuerten (4) kurnyikova (3) kuznetsova (4) lendl (2) ljubicic (4) lopez (2) malisse (2) marosi (2) mathieu (5) mauresmo (7) mcenroe (14) monfils (3) moya (8) murray (26) nadal (79) nalbandian (3) navratilova (4) nestor zimjonic (2) párizs (6) páros (6) peer (3) robredo (7) roddick (20) sampras (11) sanchez vicario (2) santoro (7) serena (28) sharapova (4) simon (2) stepanek (5) szafin (21) szafina (24) szávay (35) találós kérdés (5) tipsarevic (2) tomic (2) tsonga (11) vaidisova (3) venus (15) verdasco (15) wawrinka (2) wilander (8) wimbledon (2) woodbridge (2) wta (2) youzhny (2) zvonareva (4)

Képek

Egy picit kisebb bréking

2009.03.25. 10:22 :: Bordin

Azok után, hogy január óta az ATP-nek is új elnöke van -Adam Helfant- most a WTA is felveheti a kapcsolatot, valamelyik fejvadász céggel.
Az eddigi elnök, Larry Scott ugyanis az NCAA-hez távozik, ahol a PAC-10 divízió vezetője (kommisszárja) lesz.
Búcsúnyilatkozatában Scott ugyan elmondta, hogy szerinte a női tenisz népszerűbb és izgalmasabb mint valaha, de szerintem ez is csak azt bizonyítja, hogy Larry aligha járt ki meccsekre az utóbbi időben. Tulajdonképppen még azzal is lehetne vitatkozni, hogy pénzügyileg tényleg teljesen stabil-e minden, de ezt nem tesszük, mert erre nincs rálátásunk.
Arra azonban van, hogy megkérdezzük: teljesen normális dolog-e, hogy mindkét elnök úgy távozik, hogy az utolsó pillanatban azért még megreformálta a teljes versenynaptárt?
Vagy Scott már éppen ezért?

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr451024236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vikiszeged 2009.03.25. 12:58:07

Érdekelne, mik a követelmények...nem akarnék indulni :) pusztán csak kíváncsiság.
Tavaly többen a ffi mezőnyből megjegyezték, hogy jó lenne, ha 1 olyan személy irányítaná az ATP-t ,aki ért is hozzá, ha jól emlékszem a rossz időbeosztás volt a probléma. Ezért tettem fel ezt a kérdést.

sylar_88 2009.03.25. 13:57:46

Úgy látszik hogy ez a hét "a nagy lemondások" hete
csak semmi politika! :p

noriega77 2009.03.25. 15:23:17

Arról nem tehet, hogy ilyen arctalanná vált a női tenisz. Arról annál inkább, hogy ilyen arcátlan pénzdíjakért ütnek a lányok, aminek persze örülni kellene, de az az igazság Bordin, néha sajnállak Benneteket ott a kommentátori székben, nem mindig lehet könnyű ezt a produkciót továbbítani.
Arról is hallani, hogy az egyre fontosabb arab támogatók bizalma rendült meg benne a Peer-ügy kapcsán, és hogy a WTA főtámogatójának sem volt ellenére Scott távozása, magyarul: a változatlan összegű támogatásnak (azért a mai világban ez nem biztos, hogy ésszerű) is volt egy ára.
Tény, hogy nyomós érvek kellettek, hogy valaki 20 év után hátat fordítson a tenisznek.

sylar_88 2009.03.25. 16:39:19

komolyra fordítva a szót...
Én azt nem tudom, hogy Larry Scott jó munkát végzett-e (és egyáltalán azt se tudom hogy mióta vezette a WTA-t, de most ez mindegy)
De azt látom, hogy a női tenisznek nem a legjobb a megítélése. Állítólag színvonaltalanok a meccsek, ezt most nem akarom fírtatni, lehet hogy igaz, de ezt mindenki máshogy látja... De ami szerintem biztosan nem tesz jót a női tenisz megítélésének, az az hogy szerintem túl sok az olyan felhajtás a játékosok körül, aminek köze sincs a teniszhez.
Pl. az a múltkori bikinis fotózás (Golovin, Kirilenko, Hantuchova). A WTA honlapja a címoldalon reklámozta, hogy "nézzétek, sztárjaink bennevoltak egy sportmagazin bikinis számában!". És utána ha jól tudom a WTA mentegetőzött, hogy őnekik semmi közük sem volt ehhez, meg senki nem kényszerítette ezt a 3 játékost erre (ezt higgye el az, aki akarja). És mult héten láttam egy fotót, amin Kirilenko és Hantuchova (aki nem mellesleg kétszeres bajnok IW-ben!) autogramot osztogattak Indian Wellsben, és mögöttük óriáskivetítőn a fürdőruhás képeik voltak megjelenítve... Ez lehet hogy vonza a rajongók egy részét, de ha a női teniszt bikinis fotókkal akarják népszerüsíteni, az eleve nagyon hibás dolog. (Mondom ezt annak ellenére hogy fiú vagyok, és teljes mértékben heteró beállítottságú.)
Szóval, az ilyen dolgok nem tesznek jót a tenisznek, a lelátók üresek lesznek, a játék színvonala pedig csökkeni fog.

BORIS 2009.03.25. 17:33:10

az utóbbi időben sokat kritizálták a férfi teniszezők a versenynaptárat, az ATP vezetőségét. szóval ennél csak jobb jöhet. Elolvastam a Deuce-ban az interjút Adam bátyánkkal, elég meggyőző, mind a személyisége, mind a szakmai háttere.
a női tenisz más tészta, az utóbbi 10 évben ugyan sokat fejlődött a sebesség, a látványosság tekintetében, de az utóbbi 2-3 évben ellaposodott. nem tudom mi az oka, de rossz úton járnak.

ettumifilii 2009.03.25. 20:26:52

Gábor, valamelyik cikkben azt írtad h idén már nem lesz cincinatti masters helyette peking lesz, de ez nem igaz, lesz cincinatti, peking meg 500as lesz

off

vikiszeged 2009.03.26. 10:22:50

Nem régóta követem a teniszt, de azt régebben is hallottam, hogy így a Graf, meg Navratilova, stb. pedig akkor még nem is volt ennyire nyitott az országunk a sport és a világ felé..
Őszintén, van most annyi és olyan jó teniszezőnő mint akkor volt?
NINCS!
Van olyan harc több verenyző között, mint a ffiben Nadal-Federer, F-Murray,stb.?
NINCS!
Régebben volt a ffiben is Agassi-Samplas, stb és ott voltak aki folytatták, így nem lankadt a nézettség (és a színvonal).
Azon is el lehet gondolkodni, hogy van-e olyan női sport, ami túltesz a ffi változatán...hát nem sok.
A ffiak érdekesebbek, jobban tudnak küzdeni( és ez nagyon fontos a sportban), míg a nők hamarabb 'feladják'.
Bocsi női blogosok, de ez az igazság, szerintem. De meg lehet cáfolni, kellő elfogadható indok esetén beismerem tévedésemet.
Bárcsak! Már megint a ffiak!!!! :)

@sylar_88: (Írom ezt annak ellenére, hogy nő vagyok.) :)

noriega77 2009.03.26. 11:45:13

@vikiszeged: A női tenisz minőségének alakulása nagyon sok mindentől függ. Hogy miért nincsen olyan szinten uralkodó játékos, mint volt Graf vagy Navratilova, annak lehet oka a túlversenyeztetés, az évi 30-35 kőkemény torna egybekötve egy (két) világ körüli utazással, iszonyú médiaérdeklődéssel súlyosbítva, nem biztos, hogy ezt a női szervezet és lélek olyan könnyen viseli. Egy-két év alatt ki lehet égni, el lehet fáradni, de négy-öt évig a topon lenni lehetetlenség.
Stabil világelsők és állandó veszélyt jelentő komoly kihívók nélkül nem lehet változásban reménykedni.
(A mezőny átalakulását pedig a kiválasztás/kiválasztódás folyamatának változása hozhatta magával, ez is megérne egy misét, de nem akarok regényt írni.)

vikiszeged 2009.03.26. 15:31:00

@noriega77: Tehát szerinted úgy lehetne javítani a női mezőnyön, ha kevesebb torna lenne?
Szerintem az is 'hülyeség', hogy a világ 1ik végéről utaznak a másikra ,miért nem lehet jobban összehozni?

noriega77 2009.03.26. 18:54:14

@vikiszeged: Kérdés: kell-e javítani a női mezőnyön, és lehet-e? Beérnék-e a szurkolók kevesebb tornával, mit szólnának a szponzorok, csorogna-e pénz akkor is? (Nem beszélve a rendező helyszínekről.) Sztem a mezőnyt kellene jobban "elteríteni" a versenyeken, kevesebb kötelezettséggel talán kevésbe az unalmas, tanult tenisz érvényesülne. Lehet, hogy úgy járunk mint a női tornasporttal, mire valaki kiforrott játékos (versenyző) lehetne, bedarálják a tinik.
süti beállítások módosítása